HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
8 Mayıs 2024 Çarşamba - 08:44

Alaçatı'daki 'katakulli'ye Bakanlık engeli!

Çeşme Alaçatı Turizm planlarına eklenen plan notu değişikliği ile birlikte son zamanların gözdesi olan otelden rezidansların önüne geçilecek. Artık turizm yatırım belgesi olmayan oteller için yerel yönetimler inşaat ruhsatı veremeyecekken bu durum tapuya da şerh olarak düşülecek.

Alaçatı daki  katakulli ye Bakanlık engeli!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çeşme Alaçatı Turizm Merkezi 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Revizyonu ile  Çeşme Alaçatı Turizm Merkezi 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyonu’nda plan notu değişikliğine gitti. 

Askıya çıkan imar planı ile birlikte plan notlarına “Bu alanlarda yapılacak tesislerde 2634 sayılı turizmi teşvik kanunu uyarınca çıkarılan "Turizm tesislerinin niteliklerine ilişkin yönetmelik" hükümlerine uyulması zorunludur. Pansiyon ve apart oteller hariç turizm yatırımı belgesi alınmadan inşaat ruhsatı verilemez. Tüm tesisler için turizm işletme belgesi alınması zorunludur” ifadeleri eklendi.

Plan değişikliği ile Çeşme’de turizm teşviği alanların otellerin sonrasında rezidanslara ve konutlara çevrilmesinin önüne geçmeyi amaçlıyor. Belediyeler, turizm yatırımı belgesi alınmadan inşaat ruhsatı veremeyecek. 

Çeşme’de yakın zamanda çok sayıda 5-6 katlı yapı otel olarak inşa edildikten sonra konuta çevrilmiş ve tapuda hisse payı üzerinden satılmıştı. Yeni düzenlemede turizm tesisi tapuya şerh olarak düşecek ve satışı da mümkün olmayacak.



AYKIRI KULLANILIRSA İPTAL EDİLECEK
Plan değişikliğini değerlendiren Çeşme Çevre Platformu Sözcüsü Ahmet Güler “Plan değişikliği, Turizm Teşvik Kanunu’nun yüzde 100 uygulanmasını istiyor. Bu kanuna pansiyon ve apartlar hariç diğer turizm merkezlerinin kesinlikle turizm yatırım belgesi alması gerekiyor. Öncesinde yerel yönetimler turizm yatırımı belgesi olmadan inşaat ruhsatı veriyordu. Ancak artık mümkün olmayacak. Yeni bir şart getiriliyor. Bu durum tapuya da şerh olarak düşülecek. Amaç dışı kullanılırsa kanununa aykırılıktan iptal işlemi uygulanacak. Bu kat mülkiyeti verilmesine de engel” dedi. 

YEREL YÖNETİMLER İNŞAAT RUHSATI VERMEMELİ
Çeşme’de son 4-5 sene içerisinde 20-25 otel rezidansa çevrildiğini ve yeni yapılan onlarca rezidans projesinin olduğunu ifade eden Güler “Belediyeler artık turizm işletme ve turizm yatırım belgesi olmadan inşaat ruhsatı vermemeli. Olan mevcut inşaat ruhsatlarını da iptal etmesi gerekiyor. Geçtiğimiz yerel yönetim döneminde daha bitmeden çok sayıda inşaata oturum, işletme ruhsatı verildi. Herhalde bunun çıkacağı biliniyordu. Bu Çeşme’de uygulanırsa kanunsuz 7, 8 katlı rezidansların önünü durdurur. Çok önemli bir karar. Yerel yönetimlere yollayacağız ve inşaat ruhsatı verilmemesi noktasında uyaracağız. Bu plan notu bizi sevindirdi. Yapanları kutluyoruz ve uygulamasını da bekliyoruz.” diye konuştu.

 
Saadet Partisi'nde kongre tarihi belli oldu
 
Organize suç örgütüne operasyon: 33 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Süleyman cakan 10 Mayıs 2024 Cuma 07:47

İşiniz gücünüz hükümeti eleştirmek başka bildiğiniz yokmu sizin?

Yorumu oyla      0      0  
Orhan 8 Mayıs 2024 Çarşamba 21:00

Bu uygulama yıllarca var yeni olan birşey değil yatırım belgesi olmadan inşaat ruhsatı verilmiyorki o rezidansların hepsinin yatırım belgesi vardı erdoğan bayraktar zamanında genelge yayınlandı zaten tapuda çıkmıyor mütahitler arsa hissesi satıyor katların tapuları tek otel amaçlı zaten belediye bunlardan işteri açma ve çalışma ruhsatı istemek zorunda onuda yapmıyor

Yorumu oyla      0      0  
Yarım adalı 8 Mayıs 2024 Çarşamba 16:47

Bu karar doğru inşallah çeşme turizm projesi de yapılır çünki içinde butik oteller hariç harika eksterem spor alanları var çevreci yeşil bir proje çeşmeye sınıf atlatır..

Yorumu oyla      2      0  
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15:42

Bozuldunuz mu lan dislike ci bankamatikçiler.

Yorumu oyla      2      4  
Cesmeli reşat 8 Mayıs 2024 Çarşamba 15:14

Ahmet ben yaptım dersin şimdi çeşme tapulu mali gibi konuşan neyin başkanı neresini bilir nerde doğmuş ama son hız medyatik olmak isteyen ahmet senden akıllı bakanlık var merak etme 2 seneden beri yapılan bi çalışma bu senin be senin gibilerin akilina ihtiyaç yok siz artık şuur raporu gereken devrimci tipler olarak bilin devlet sizden akıllı bilir yapar görür

Yorumu oyla      3      1  
Yusuf 8 Mayıs 2024 Çarşamba 15:00

Bunun çalışması çoktan yapıldı ahmet güler showmen şimdi ben yaptım havası yaratmasin jelibon gibi hersekle giren ahmet çözüm bu degil 50senelik master plan yapılması nüfusa dayalı tapulu vergisini ödüyor katmadeger katacak yatırım turuzim gelişim her türlü desteklenmeli birkaç yüzsüz tapulu malı babasının malı görüyor 1974 te yapılan boyalik Sakarya sitesi gayet güzel bir proje yesil alan açısından önemli 1 donum heba edileceğine böyle proje veya şantiye evleri gibi 300 metrekare ye yapılmalı havuz 2 dönüm üstüne ruhsat şartı aranmalı cesmeli mağdur edildi kendilerinin tarlaları imarlı vatandaşın sit alanı ama yersen yalandan burjuva komistileri devrede her türlü tuşa basarak algı yapmaya çalışıyor alamanci ahmet bunların medyatik showmen i baş olayım da ne başı olmak önemli değil kafasında bunlara kaldı cesme 1 ev alan çeşmenin sahibi zannediyor kendini

Yorumu oyla      3      0  
İhtiyar balıkçı 8 Mayıs 2024 Çarşamba 12:35

Ha otel ha konut... Ne değişecek ki... Yaptığı tahribat ortadayken kirlilik, görüntü kirliliği, habitat kaybı, yaşam kalitesinin düşmesi, insan kalabalığı, oluşacak rant düzeni.... Daha sayayımmı?

Yorumu oyla      0      4  
Burak 8 Mayıs 2024 Çarşamba 12:33

Chp, tatlı su kurnazı geçinip her şeye karşıydı ya el altından otelleri konduruverecekti. Bundan sonra kıyı ya da Ormanlık bölgelere kimse rüşvetini verip otel yaptıramayacak. Yağmaya son. Elin kırro eşikyaşı bir kaç kilo toz satıp bu otellerle parasını aklıyacaktı ya: hesaplar ters tepti.

Yorumu oyla      3      6  
Metin 8 Mayıs 2024 Çarşamba 11:32

Peki bahsedilen yirmi yirmibes otel konut olarak kalacak mı.. yoksa

Yorumu oyla      0      1  
8 Mayıs 2024 Çarşamba 09:41

aaa hükümeti övdünüz

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Basmane’de ev aramak… İllegal emlak!
İzmir’in kalbi Konak’taki Basmane semtinde emlak sektörünün ilerleyişi ...
Yakın zamanda vefat etmişti... Eski Bakanın oteli satışta!
Geçtiğimiz haftalarda vefat eden Trabzonspor Onursal Başkanı ve eski Bakan ...
Kamu müteahhitlerinden büyükşehire çağrı: Paniğin önüne geçin!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Eşrefpaşa Belediye Hastanesi ek hizmet ...
 
Halk Konut kooperatiflerinden Tugay’a çağrı: Sözlerin tutulmasını bekliyoruz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile hayata geçirilen Halk Konut’ta ...
Kestelli'den Tugay'a 'kırsal dönüşüm' çağrısı: Türkiye'ye öncülük et!
Kırsal dönüşümle ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Ticaret Borsası (İTB) ...
Biva Yatırım’dan ‘Gücücek’ açıklaması: Koy halka ait kalacak!
Çeşme Gücücek Koyu’nda denize sıfır parselde inşa edilmek istenen rezidans ...
 
Sektörün çığlığı karşılık buldu: Çimento fabrikalarına soruşturma!
İnşaat sektöründe çimento fiyatlarına yüzde 40 civarında zam geldi. Torbalı ...
TMMOB'tan Menemen Serbest Bölge itirazı!
Menemen Serbest Bölgesi ile ilgili açıklama yapan TMMOB’a bağlı odalar ...
Turizm merkezinde halk plajına rezidans!
İzmir’in turizm merkezlerinden Çeşme Ovacık’taki Gücücek Koyu rezidans ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva